04/18/2016 שבוע ישראלי מאת ענת גידרון-דובדבני

מתי בפעם האחרונה הייתם בטקס חינה או מימונה? רקדתם בצעד תימני או עם קוזאקים רוסים? * ביום העצמאות הקרוב, לראשונה בלוס אנגלס, יביאו ה-IAC ומפיקי הפסטיבל השנתי את קיבוץ הגלויות למרכז ההוויה הישראלית בעיר המלאכים * ויהיו גם הופעות של “לוקחים את הזמן”, מחול לוהט וריטה האחת והיחידה

גם השנה יתקיימו חגיגות יום העצמאות ה68 למדינה ישראל בראנצ’ו פארק. כמו בכל שנה יתאספו אלפים מהקהילה היהודית-ישראלית בלוס אנג’לס ליום שכולו חוויה ישראלית. הפסטיבל השנה נחגג בנושא עדות ישראל והתפוצות, למשך 7 שעות נצא למסע בין תרבותי בין יהדות תפוצות ישראל. נחגוג במסיבת חינה, נצטרף ללהקה רוסית, נצא בצעד תימני, נשתה תה פרסי, נשחק שש-בש עירקי, ניצור תכשיטים אתיופים ונלמד על מה עושה אותנו ישראלים וכמה שונים ומגוונים כולנו אך למרות זאת מאוחדים.

מתחילים את היום בצעדה החגיגות יחלו כבר 10:00 בבוקר ב”צעדת ישראל” לתמיכה במדינה, שאורכה כשני מיילים, בשיתוף עם ארגון StandWithUS. משתתפים רבים יצעדו ברחובות לוס אנג’לס, ינופפו בדגלים כחול-לבן ביד וגאווה גדולה בלב.

לא פשוט להיות ישראלי בימים אלו, קריאות החרמה וההתנגדות למדינה ישראל חזקות מאי פעם, איומי הטרור וחיסול מדינה ישראל מהדהדים באוזני כולנו. בכל שנה, אירגון הקהילה הישראלית-אמריקאית, IAC, שם על דיגלו להביא את החוויה הישראלית לאמריקה בחגיגת יום העצמאות. תרומתו הנדיבה של הפילנטרופ ואיש העסקים נתי סיידוף ואישתו דבי, ושאר חברי הבורד המקומי, מביאים את ארץ ישראל ממש לפתח דלתינו הרחוקה, 5000 מיילים, גם בלי לעלות על מטוס.

בשנים הקודמות באי הפסטיבל נהנו מחוף הים של תל אביב שנוצר עבורם, ביקרו בדגם הכותל המערבי או טיילו בשוק מחנה יהודה, הילדים זכו להנות מהחוויה שצרובה לכולנו בזיכרון של להיות ישראלי – פסטיבל יום העצמאות.

אירוע הדגל של הIAC- פסטיבל יום העצמאות, בהפקתה של עדי דרורי, הוא אירוע שהאירגון חושב ועובד עליו במשך כל השנה, בנוסף לשלל האירועים הקהילתיים. זהו אירוע הדגל של האירגון, ועקב הצלחתו נוספו עוד ערים ברחבי ארצות הברית אשר חוגגות באותו יום את פסטיבל יום העצמאות. אירוע זה הוא למעשה היחידי שמביא לידי ביטוי בצורה שלמה את מטרות הארגון: לקשר את הדור הבא לישראל, לחזק את הקהילה הישראלית-יהודית האמריקאית לישראל ואחד עם השני, וכמובן ומעל להכל -לחזק את מדינת ישראל.

זהו לא עוד אירוע רגיל; עצם השתתפות בפסטיבל אומרת ‘ישראל חשובה לי’, ומחזקת את האחדות שישראל כל כך זקוקה לה. במיוחד בימים אלו. הפסטיבל כאן כדי להעביר את המידע לכל האנשים שלא גדלו בישראל ולא מכירים את ההיסטוריה של המדינה והעם היהודי לעומק, את האירועים ההיסטוריים, או מי היו כל ראשי הממשלות; ללמד ולו במעט על מי אנחנו בתור ישראלים, מאיפה באנו, לאן אנו הולכים ומה עושה אותנו מיוחדים כל כך.

בישראל כמו באמריקה יש שפע תרבויות ועדות שיוצרות את הריקמה האנושית שלנו, לכל קהילה הסיפור והמנהגים שלה שיחד חילחלו לתוך ההואי הישראלי והפעם יהיה לכולם העונג לחוות את המסע העולמי הזה חוצה היבשות ביום אחד, פעילות לכל המשפחה אמנים, זמרים ורקדנים מקומיים יעלו בזה אחר זה על הבמה ויבדרו את הקהל בנושא עדות ישראל.

השנה תהיה ההזדמנות הראשונה של באי הפסטיבל להכיר את כל מנהגי העדות ויהדות התפוצות.. בשעות הצהריים תתקיים הופעה של ילדות ישראלית מחזה בעיקבות המחזמר האייקוני “הכבש ה-16”, היישר מישראל. בנוסף כוכב הילדים “גילי בא לבקר” יפתיע את הילדים בהופעה מבדרת. בשעות אחר הצהריים יעלו לבמה “לוקחים את הזמן”, להקת הכוכבים של רוני דלומי, ליבי רן ואליענה תדהר. ההרכב כבש את במות ישראל ונחשב לאחד המצליחים והחמים בשוק המקומי .

הודות לתרומתו הנדיבה של אירגון מ”תי נקבל את סיפור עדות ישראל בהופעת מחול מרתקת של להקת “מחול לוהט” המגיעים מישראל. בהמשך תעלה הדיוה הלאומית הזמרת ריטה, בלהיטיה הנודעים לאורך השנים.

מלבד זאת, במתחם הפסטיבל יוצבו מגוון רחב של דוכני שתייה ואוכל כשר, יהיה מתחם יצירה ומלאכה לילדים, פינת ליטוף חיות, פינות יצירה, פארק שעשועים, משחקיה לפעוטות שלל פינות יצירה ואומנות בהשראת עדות ישראל. האוסף הדיגיטלי של בית התפוצות במתחם הפסטיבל יציג יריד משלחת אומנים שמגיעה במיוחד מישראל עם אומנות יחודית למכירה; כמו גם אוהל תורה בו יתקיימו סיום קריאת משנה, הפרשת חלה, תפילות ומגוון אומניות לילדים בנושא יהדות.

כמדי שנה תוצב עמדה של מגן דוד אדום לתרומת דם. השנה יוצג בפסטיבל מתחם בית התפוצות בו באי הפסטיבל יוכלו להוסיף את שמם לאוסף הדיגיטלי היחיד בעולם של שמות משפחה יהודים, שמטרתו לשמר היבט חשוב במורשת היהודית ותפוצות ישראל. כמו כן יוקרן בקולנוע מיוחד שיוקם לצורך הפסטיבל – סרט תיעודי של בתי כנסת היסטוריים מרחבי העולם, וסרטים בתרומתה של הקונסליה על הישגיה של מדינת ישראל ב-68 השנים לקיומה.