מי יהיו החיילים במערכה נגד האנטישמיות הגואה והג'יהדיזם שנהיה יותר ויותר דומיננטי? מנכ"ל ארגון הקהילה הישראלית אמריקאית IAC כותב
שגיא בלשה, ג' באייר תשע"ה, 22/04/15 11:48

שגיא בלשהשגיא בלשהצילום: יח"צ
בניו ג'רסי נזרקו השבוע חזיזים על בית כנסת. באוניברסיטהUCLA בלוס אנג'לס נשאלה מועמדת לועד המנהל של אגודת הסטודנטים כיצד תוכל לשמור על נטרליות בעמדותיה לאור יהדותה.

ברחבי ארה"ב נתגלו בחודשים האחרונים מספר פעמים צלבי קרס בקמפוסים שונים. באוניברסיטאות שונות החליטו אגודות הסטודנטים להחרים את ישראל. הליגה נגד השמצה (ADL) פרסמה השבוע דו"ח תקריות אנטישמיות. לפי הדו"ח, חלה עלייה של 21% בסך התקריות האנטישמיות ברחבי ארה"ב בשנת 2014.

בקמפוסים ברחבי ארה"ב קיימים ארגונים יהודיים רבים וטובים אך מסיבות רבות הם מתקשים להתמודד עם ההסתה. ארגון SJP- סטודנטים למען צדק בפלסטין, ארגון הפרוס על פני יותר מ- 100 קמפוסים בארה"ב מצליח, יחד עם עוד מספר ארגונים אחרים לשטוף את מוחם של צעירים אמריקאים בקמפוסים ולצייר להם ציור חד צדדי ומעוות המציג את ישראל כמדינת אפרטהייד שרוצחת ילדים ומענה אוכלוסייה אזרחית.

SJP וארגונים כמוהו, הממומנים ע"י גורמים עלומים ששורשיהם מגיעים לארגונים ומדינות טרור, אינו בוחל בשימוש בשקרים ומניפולציות מטעות בכדי לזרוע את השנאה והאנטישמיות. בשל בורותו של הסטודנט האמריקאי המצוי בכל הקשור לישראל ולמזרח התיכון, נשטפים גם צעירים יהודים בשטיפת המוח, המבלבלת אותם ולפעמים אפילו סוחפת אותם. אל SJP מצטרפים לעיתים גם אנשי סגל ואקדמיה בקמפוסים, ובמיוחד בפקולטות ללימודי המזרח התיכון, שמכניסים תכנים אנטי ישראלים בשיעורים באוניברסיטה ומלבים את הדה - לגיטימציה.

מדוע מצליחים שונאי ישראל בקמפוסים במקום שהקהילה היהודית נכשלת? ה SJP ודומיו הם למעשה ג'יהדיסטים איסלמים בכסות של סטודנטים עם אנגלית רהוטה בקמפוסים השלווים של צפון אמריקה. מולם עומדים צעירים יהודים שנולדו בשנות ה- 90 לתוך אמריקה היהודית המבוססת, שמה כבר להם ולקונפליקט במזרח התיכון? שכל רצונם הוא להעביר את שנות לימודיהם בקמפוס בכיף ולרכוש מקצוע טוב לחיים.

ישראל לרוב אינה בראש מעיניהם, לעיתים גם לא היהדות ובטח שזה לא בסדר העדיפויות שלהם לעלות על בריקדות ולהלחם למען הצדק ההיסטורי וזכויותיו של העם היושב בציון. למען האמת, גם אין להם את הידע הנדרש להתמודד עם העובדות, השקרים והסילופים המוטחים כלפי ישראל. לרוב, רמת הידע של אותם סטודנטים יהודים על ישראל והסכסוך נמוכה מאוד.

קשה מאוד לעורר את הקהילה היהודית של היום מאדישותה. הסטטיסטיקות של השנים האחרונות מצביעות על התרחקות משמעותית מקשר לישראל של יהודים צעירים רבים.

בסקר שנערך בקרב יהודי ארה"ב נשאלו יהודים האם הם מרגישים קשורים רגשית לישראל. רק 24% מהצעירים העידו כי הם מאוד קשורים רגשית לישראל. במצב דברים זה, קשה לגייס את המסות של יהודי ארה"ב לטובת תמיכה אקטיבית בישראל. הדור היהודי הישן, שידע את השואה ורדיפת יהודים מהי, ואשר נהג להתייצב כחזית אחת למען ישראל בימים קשים, פינה את במת ההיסטוריה לדור חדש, שנולד לקהילה יהודית מתבוללת, לנוחות ושפע מובנים מאליהם ולעולם בו השאיפה של בני ה 20 לשנות את העולם מתנקזת לפעילות למען הסביבה והעולם השלישי, ולא למען המולדת ההיסטורית- ישראל.

אז מה עושים? מי יהיו החיילים במערכה נגד האנטישמיות הגואה והג'יהדיזם שנהיה יותר ויותר דומיננטי?

בארה"ב חיים בין 500,000 ל 800,000 ישראלים או כפי שהם מכונים- ישראלים-אמריקאים. קהילה זו מחוברת בטבורה ובנימי נפשה לישראל. חלק גדול מהישראלים-אמריקאים עזבו את ישראל אך מעולם לא נטשו את חלומם לשוב אליה ויש בהם כמיהה חזקה מאוד אליה. קהילה זו היא פרו ישראלית ולחבריה, שרבים מהם שרתו בצבא ומחוברים לישראל בכל המימדים, יש את הכלים, וכיום גם המשאבים להוות חוד חנית במלחמת ההסברה של ישראל. הקהילה הישראלית-אמריקאית בארה"ב עוברת בשנים האחרונות קפיצת מדרגה דרמטית ברמת ההתארגנות שלה.

ארגון ה- Israeli-American Council (IAC), שהוקם בשנת 2007 בלוס אנג'לס, הצליח בשנים האחרונות לשלוח זרועות ולהתבסס בכל הפזורות הישראליות המרכזיות מחוף לחוף ולחבר מאות אלפים תחת כנפיו ובפעילותו העניפה.

לאחרונה מתחיל הארגון להיות יותר ויותר מעורב בקידום יחסי ישראל וארה"ב ומתחיל לקחת חלק פעיל בחזית הפרו-ישראלית ובמלחמה נגד האנטישמיות וההסתה נגד ישראל.

האם מי שהואשמו פעם כ"לא ציוניים" הם שעתידים להוביל את המאבק הציוני על אדמת אמריקה? האם מי שכונו פעם "נפולת של נמושות" הם למעשה נכס אסטרטגי למדינת היהודים?

Categories: